Äänimaljahoidot

TIIBETTILÄINEN ÄÄNIMALJAHOITO

"Värähtelytaajuuden muutos saa fyysisen , emontionaalisen, mentaalisen ja henkisen kehomme värähtelemään sopusointuisesti niin, että voimme olla terveitä."

Äänimaljahoito on syvärentoutusmenetelmä, jonka vaikutus perustuu resonanssiin eli myötävärähtelyyn sekä ääniaaltoihin. Äänimaljahieronta toimii syvärentoutuksena hoitaen lempeästi niin kehoa, mieltä ja sielua. Äänivärähtelyt saavuttavat alueet, minne hoitajan sormet eivät yllä; äänihieronta saa kehon yli sata triljoonaa solua värähtelemään. Hoidossa äänimaljat asetetaan kehon päälle ja niitä napautetaan iskimellä, jolloin ääni resonoi jokaisessa solussa. Värähtely etenee kehon nesteessä. Äänimaljahoito on ihana hoitomuoto, kun kaipaat rauhoittumista ja kontaktia sisäiseen ääneesi, olet stressaantunut ja tarvitset syvärentoutusta. Muita vaikutuksia mm. unen laadun paraneminen, kipujen lievittyminen, virkeyden lisääntyminen, lihasjännitysten helpottuminen. Tasapainoisen ja rentoutuneen kehon ja mielen myötä ihmisen voimvavarat vahvistuvat. Myös keskittymiskyky, oppiminen ja luovuus voivat lisääntyä.

Hoidossa käytän tiibettiläisiä kulhoja, jotka on valmistettu käsin takomalla Pohjois-Intiassa ja Nepalissa. Jokainen kulho on yksilöllinen ja sisältää yleensä 8 eri metallia. Äänimaljojen äänet ovat hoitavia ja tuottavat melodia- ja lyriikkavapaata musiikkia, johon ei tarvitse keskittyä. Maljojen kuuntelu rentouttaa mieltä ja kehoa. Matalat äänet vaikuttavat enemmän kehollisesti ja korkeat äänet henkisesti Äänimaljahoito vaikuttaa asiakkaan auran värähtelytasoa kohottavasti sekä tasapainottaen energiakeskuksia. 

Äänimaljahoito aikuisilla on n. 50-60 min, alle kouluikäisillä n. 10 min , kouluikäisillä n. 20-30 min.

SOINTUKYLPY - äänimalja ryhmärentoutus

Sointukylvyssä ryhmille harmoniset äänet ja lempeä värähtely johdattaa asiakkaan rentoutumisen tilaan, jossa sekä keho että mieli voivat päästää irti jännityksistä, huolista ja arjen kiireestä. Sointukylpy on jokaiselle kokijalleen ainutlaatuinen matka omaan sisimpään. Sointukylvyssä ryhmäläiset makaavat mukavasti joogamatoilla viltin alla tai vaihtoehtoisesti istuvat ringissä. Sontukylvyssä käytän meditaatiokelloja, äänimaljoja, gongia. Myös muita luonnollisiä ääniä tuottavia soittimia on käytössä kuten rumpu, koshi, huilu,sadekeppi,  oma ääni jne.

Sointukylpy soveltuu hyvin erillisenä syvärentoutumistuntina tai esim. virkistys- ja työhyvinvointipäiviin. Erilaisiin ryhmien kokoontumisiin, päiväkoteihin, kouluihin, työpaikoille, ikäihmisten ryhmiin.

Valopuron tiloissa tehtävät sointukylvyt ovat pienryhmille 3 - 6 henkilöä. Sointukylpy ryhmärentoutuksen voit myös tilata omaan tapahtumaasi. Hinnoittelu määräytyy silloin ryhmän koon mukaan.